fredag 7 juni 2019

Station K - Peter Stjernström

Tack Peter Stjernström och bladhbybladh för läsex.
 

Vilken bok, vilken historia!
Jag sträckläste den från pärm till pärm, fast jag, vid flertalet tillfällen, bestämde mig för att den var alldeles för otäck för mig, så var jag bara tvungen att fortsätta. Den är otäck, ruggig, och spännande och absolut väldigt välskriven. Både miljö- som personbeskrivningarna går in under skinnet och får mig att rysa många gånger. Ibland känns det som om sidorna vänder sig själva och det är bara för mig att hänga på. 

Jag kan inte själv beskriva det bättre än så som Kerstin Bergman, Borås Tidning gör: 
”En välskriven och skrämmande bild av medicinsk forskning som spårar ur och människor som drabbas av det vetenskapliga framstegstänkandets vansinne.” 
Sammanfattningsvis: Börja inte läsa om du inte har tid att läsa klart, för du släpper inte boken förrns sista sidan är läst!


Jag kan även rekommendera dig som lyssnar att höra på denna bok då det är Jonas Malmsjö som läser och han gör det med bravur. Jag började med att lyssna när vi målade om vår stuga igår men när jag kom hem övergick jag till att läsa boken istället, för det gick inte tillräckligt fort att lyssna...
Handling

Lovisa Andersson var en gång en fullt fungerande person som av någon anledning tappade greppet om livet. Hon lämnade familj och jobb och lever nu utanför samhället med en mängd katter som enda sällskap.


Hennes dotter Petra jobbar på ett läkemedelsbolag och är på väg upp i karriären. Hon väntar barn men det uppstår märkliga komplikationer kring graviditeten, komplikationer som väcker frågor om mammans förflutna.

Petras jakt på svar leder längst ut i den vackra men öde ytterskärgården utanför Stockholm där det gömmer sig en dyster holme med en grym historia. Förr fanns en dold militäranläggning där vars skoningslösa forskningsexperiment till varje pris måste hållas hemliga.
Men mörkläggningen vittrar sönder. Onda krafter växer i styrka. Frågorna tornar upp sig.
Vad hände egentligen Petras mamma? Vad har kustjägare med parasitsjukdomen toxoplasmos att göra? Och vad vill den extremt viljestarka katten Fabian?


Allt verkar hänga ihop …


Författare: Peter Stjernström
Titlel: Station K
Utgiven av: bladhbybladh
ISBN:9789188429940
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel: Uppläsare Jonas Malmsjö
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar