lördag 1 juni 2019

Asätarna i Kungsträdgården - Magnus Jonsson
Efter att ha läst del 1 i HATET trilogin så såg jag mycket fram emot att läsa del 2, Asätarna i Kungsträdgården, dock känner jag mig lite besviken, jag tycker nämligen att del 1 var så mycket bättre. Det är inte så att den här är dålig men den har ett så stort persongalleri så jag upplevde att det var så svårt att ha koll på alla. 

Både spänningen och storyn svajar lite emellanåt och bitvis är det lite svårt att hänga med dessutom är 
det många långa transportsträckor som får mig att tappa fokus, därav landar mitt betyg på 3 🌟🌟🌟

Sammanfattningsvis: Språket känns helt Ok, det är enkelt, funktionellt och korrekt. Spänningen och konspiration på hög nivå.
Länk till del 1
Handling
En eftermiddag i november utsätts SEB i Kungsträdgården för ett våldsamt angrepp. Krypskyttar beskjuter bankentrén och dödar flera av de anställda. Kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson tillkallas. De misstänker att Sverige drabbats av ännu en terroristattack, bara månader efter dådet på Drottninggatan. Men trots en massiv insats slinker förövarna igenom polisens nät och verkar ha lämnat landet.

Under utredningen framkommer det att samtliga offer arbetade på samma avdelning på banken. Men varför blev de dödade och av vem? Polisen anlitar den unga KTH-doktoranden, krypteringsexperten och tidigare AFA-medlemmen Linn Ståhl för att analysera offrens datorer. Det visar sig att det är många som haft något att dölja. Linn inser att de högerextremister som tidigare angripit henne kan vara inblandade igen, och genomför en egen parallellutredning för att få svar på sina misstankar.

Ju mer hon gräver, desto tydligare blir det att hennes gamla fiender är tillbaka. Och att de är ute efter henne...


Författare: Magnus Jonsson
Titlel: Mannen som lekte med dockor
Utgiven avModernista 
ISBN:9789177019954
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna 
Storytel inläsare Maria Lyckow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar