måndag 3 juni 2019

Euforia -Glasrösten - Ann Lind Klang

Tack Ann och Hoiförlag för rec.ex


Boken är välskriven och väldigt fantasifull!  
Jag fullkomligt älskar språket det är målande och genialiskt vilket gör att historien både blir spännande och rolig men framför allt magisk. 
Glasrösten är en härlig fantasybok såväl för de som älskar musik och är insatta i vokabuläret men även för de som inte är det, då Ann så finurligt har gett oss en ordlista, ett eufoniskt lexikon. 
Sammanfattningsvis: Välskriven, spännande och magisk fantasy för unga. Jag ser framemot att läsa hur det ska gå...

Handling
Aida är en helt vanlig tonåring, förutom att hon är blind på ett öga. Den mystiska pianoläraren Felicia hävdar att det är en gåva hon har fått, att Aida kan se andra saker med det blinda ögat. En ruggig dag i december sveper en kall vind genom rummet och klassens Lucia tappar rösten. När elevernas röster försvinner en efter en tror man att ett halsvirus börjat sprida sig lagom till julkonserten. Men Aida känner av den kalla vinden och ser de svarta skuggorna. Felicia försöker berätta någonting för Aida, men skuggorna hinner före och tar hennes röst. Nästa dag är Felicia försvunnen. Aida söker efter svar i Felicias gamla hus när ett notpapper plötsligt väcks till liv. En G-klav förvandlas till en talande orm och leder Aida in till musiklandet Eufonia. Där inne sprakar plötsligt hela världen av färg och musik.
Eufonia - Glasrösten är del 1 i en nyskapande fantasy som passar en bred åldersgrupp, rekommenderad ålder är 12 - 15 år men jag är övertygad om att den passar yngre läsare också. Jag skulle lätt använda den som högläsningsbok om jag jobbade i skolan. 


Författare: Ann Lind Klang
Titlel: Euforia -Glasrösten 
Utgiven avHoiförlag
ISBN:9789176970966
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar