tisdag 5 mars 2024

De förbjudna böckernas bok - Brianna Labuskes


Kärleken till böcker kan övervinna allt

Berlin 1933. Efter framgångarna med sin debutroman får den amerikanska författaren Althea James en inbjudan från självaste Joseph Goebbels att delta i ett kulturutbytesprogram i Tyskland. För Althea är Berlin gnistrande och spännande, en möjligheternas stad. Men den föreställningen förändras snabbt när hon möter Dev, en kvinna som visar henne det riktiga Berlin.

Paris 1936. Hanna Brecht har flytt Tyskland och förföljelsen efter att ha förlorat allt hon hållit kärt. Paris är inte den fristad hon tänkt sig, men på De förbjudna böckernas bibliotek fylls hennes liv sakteliga med ny mening.

New York 1944. Sedan Vivian Childs man dödades i striderna mot nazisterna har hon fört ett eget krig mot den politiker som beslutat att avbryta hennes hjärteprojekt: att tillhandahålla väl utvalda böcker till miljontals soldater utomlands. Hon måste få senatorn att dra tillbaka beslutet - och till hjälp tar hon en alldeles särskild bibliotekarie.

Har du samma underbara intresse som jag? Böcker! Då ska du inte missa den här pärlan. En bok som är såväl skrämmande, som hoppingivande få ett märkligt sätt. 
De tre kvinnliga huvudkaraktärerna gestaltas på ett mycket trovärdigt sätt och alla gör avtryck var och en på sitt sätt.

Jag rekommenderar den till alla bokälskare.

Titel: De förbjudna böckernas bok 
Författare: Brianna Labuskes
Ljudbok: Charlotta Jonsson
Förlag: Harper Collins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar