fredag 8 mars 2024

Till hamnen - Jenny Clevström

En storm sveper in över det lilla kustsamhället Skärvik på Öland. Fiskaren Torsten saknas och kaféägaren Rosie kastas tillbaka till den där natten för länge sedan - då, när havet förändrade hennes liv för alltid. Ska stormen ta Torsten ifrån henne innan hon hinner berätta?

Inez ska inte stanna länge på ön. Så fort bouppteckningen efter hennes mamma är uppklarad ska hon ge sig av och begrava minnet av modern som valde bort henne redan som liten. Men när stormen bedarrat är det tydligt att Inez har djupare band till ön än hon vetat om.

Mei Li befinner sig på andra sidan jorden från sin familj. Ensam i det lilla huset vid havet tar hon skydd från den man som fört henne till det nya landet. Mei Li är stukad av livet, men samvaron i byn väcker något inom henne. Kanske har hon hamnat på precis rätt plats.


Till hamnen är en varm och spännande relationsroman om ett samhälle på en ö där vädret dikterar villkoren och samhörigheten betyder allt.
I stormens spår flätas livsöden samman och nya relationer växer fram. 
Jenny skriver med värme och beskriver så väl ö livet som karaktärerna på ett fint sätt.

Du får en  feelgood som inte bara är gullig. Den har även en underliggande mörk sida som får ta plats på ett bra sätt. Till hamnen är på alla sätt en berättelse om samhörighet, där såväl människor som den fyrfotade vännen inkluderas. 

"En varm och välskriven roman om sammanhållning och omsorg i en liten by."
Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet

Författare: Jenny Clevström 
Titel: Till hamnen
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Harper Collins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar