lördag 16 mars 2024

Inget av det här är sant - Lisa Jewell

 
När den populära podcast-stjärnan Alix Summer är ute på den lokala puben och firar sin 45-årsdag, träffar hon Josie Fair. Det visar sig att även Josie är ute och firar sin 45-årsdag. När de några dagar senare stöter ihop igen utanför Alix barns skola, berättar Josie att hon lyssnat på Alix podcast och föreslår att hon själv skulle vara ett bra intervjuobjekt. Alix känner sig tveksam till en början, men Josie påstår sig bära på en stark livshistoria och till slut går Alix med på förslaget.

Men snart går det upp för henne att Josie bär på mörka hemligheter, och steg för steg nästlar hon sig in i Alix liv - och in i hennes hem.

Och plötsligt försvinner Josie. Och handlingen i Alix true crime-podcast kretsar nu kring henne själv. Vem är egentligen Josie Fair? Och vad döljer hon?


Inget av det här är sant är den nya bladvändaren av spänningsmästaren Lisa Jewell. En berättelse om allt vi berättar för varandra, och om det vi aldrig avslöjar.
En bok som fullständigt knockade mig, den äter sig kontinuerligt in under huden och är omöjlig att lägga i från sig. 
Flera gånger ställer jag mig frågan, vad är sant? Vem ska man tro på? Det här är verkligen en helt skruvad, men så bra berättelse. Du kommer bli helt snurrig av hur karaktärerna beter sig och hur intrigen hela tiden byter riktning. Så snyggt gjort.
Läs om du gillar nervkittlande böcker!Titel: Inget av det här är sant 
Författare: Lisa Jewell
Ljudbok: Maria Lyckow
Förlag: Printzpublishing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar