fredag 8 mars 2024

Vågor av längtan - Anne-Lie Högberg

En blåsig sensommardag kliver konstnären Donna Höök i land på den lilla ön Åstol, i Bohusläns skärgård. En ö hon aldrig har hört talas om, förrän nu. I väskan har hon brevet som fått henne att åka dit – en inbjudan till en begravning.

Det har bara gått ett år sedan Donnas man, Sixten, gick bort, och att åka iväg på ännu en begravning känns både oroligt och främmande. Framför allt när familjen hon möter på ön – restaurangägaren Gösta, hans syster Hanna och deras mor Majken – inte alls verkar vara bekväma med hennes närvaro. Kan Donna hitta en nystart på den dramatiska ön, eller hör hon helt enkelt inte hemma där?

Inom kort nystas en spännande familjehistoria upp där det visar sig att Majken för mer än femtio år sedan olovligt förälskade sig i fiskarsonen Percy på Åstol. Deras kärlekshistoria är komplicerad, och deras val kommer att ge konsekvenser långt fram i tiden …


Jag hade lite svårt att komma in i berättelsen, men när jag gjorde det så blev det en härlig upplevelse. En roman som ger oss, familjehemligheter, värme, saknad, sorg och glädje i en salig blandning.
Härlig miljö- och karaktärsbeskrivningar. Det enda som ibland stör mig att det är ett och annat fan för mycket, men det kan jag stå ut med.
 
Vågor av längtan är en gripande och fängslande feelgoodroman om att hitta en annan riktning i livet och nya familjeband. En gripande roman om familjen man får, och familjen man väljer

Det är första delen i Anne-Lie Högbergs nya serie Öarnas ö, som utspelar sig på ön Åstol, där Anne-Lie själv bor under delar av året.

Titel: Vågor av längtan
Författare: Anne-Lie Högberg
Ljudbok: Callin Öhrvall Delmar
Förlag: Printzpublishing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar