fredag 8 mars 2024

Den hemliga gästen - Nita Prose

En ny röra.
Ett nytt mysterium.
Städerskan Molly är tillbaka!

Molly Gray sätter stolt på sig uniformen inför sina arbetspass på Regency Grand Hotel, där hon puffar upp kuddar, sopar upp gästernas hemligheter och osynligt återställer rummen till yttersta perfektion. När en känd gäst - en berömd deckarförfattare - faller ner mycket död i tesalongen, får Molly ta hand om ett ovanligt städuppdrag. Rykten och misstankar tar fart i hotellkorridorerna och en hel del smutsig byk träder fram i ljuset. Molly vet att hon kan lösa det mystiska dödsfallet. Men för att göra det behöver hon glänta på dörren till sitt eget förflutna, till uppväxten med mormor, till allt hon så länge har hållit undanstädat i sitt minne.

För Molly kände den döde gästen en gång i tiden – och han kände henne...


Äntligen en ny bok om Molly. Vilken tjej, jag älskar henne!
Precis som i del 1 Städerskan, är det här en fantastisk berättelse om en lite udda kvinna som är städerska. Hon har nu avancerat till städchef, trots att hon har svårt med sociala koder och då speciellt när saker och ting inte är som vanligt eller som det brukar vara. 

Jag skulle vilja säga att den här boken hamnar i flera olika genrer, en relationsroman med lite feelgood, men även en hel del lite pusseldeckare. Jag gissar på vem och varför, men det dröjer ett tag innan allt faller på plats för mig. 

Nita Prose skriver med glimten i ögat och med värme och hennes sätt att porträttera Molly på är underbart. Missa inte de båda böckerna om Molly!

Titel: Den hemliga gästen
Författare: Nita Prose
Förlag: Albert Bonnier
  • Ljudbok: Liv MjönesInga kommentarer:

Skicka en kommentar