fredag 8 mars 2024

Inget av det här är sant - Lisa Jewell

När den populära podcast-stjärnan Alix Summer är ute på den lokala puben och firar sin 45-årsdag, träffar hon Josie Fair. Det visar sig att även Josie är ute och firar sin 45-årsdag. När de några dagar senare stöter ihop igen utanför Alix barns skola, berättar Josie att hon lyssnat på Alix podcast och föreslår att hon själv skulle vara ett bra intervjuobjekt. Alix känner sig tveksam till en början, men Josie påstår sig bära på en stark livshistoria och till slut går Alix med på förslaget.

Men snart går det upp för henne att Josie bär på mörka hemligheter, och steg för steg nästlar hon sig in i Alix liv - och in i hennes hem.

Och plötsligt försvinner Josie. Och handlingen i Alix true crime-podcast kretsar nu kring henne själv. Vem är egentligen Josie Fair? Och vad döljer hon?Det här är den första boken jag läser av Lisa Jewell, men absolut inte den sista. Jag dras in i ett rasande tempo från start och det håller i sig hela vägen till sista sidan.
När jag slår igen boken med blir det med ??? Jag funderar och klurar på vad det var som hände och vem och varför återkommer hela tiden. En otroligt smart berättelse som Lisa ger oss och trots att titeln avslöjar att allt kommer kretsa kring en stor fet lögn, så lyckas författaren lura mig gång på gång ... 

En psykologisk thriller som jag verkligen rekommenderar.
Jag har sträckläst/lyssnat på boken under en dag, och det betyder att den får högsta betyg av mig. Både som ljud och som läsning är den grym.

Titel: Inget av det här är sant 
Författare: Lisa Jewell
Ljudbok: Maria Lyckow
Förlag: Printz förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar