fredag 8 mars 2024

Sprängdåd - Lisa Bjerre & Susan Casserfelt

En bomb briserar i ett bostadshus. En polisman dödas i explosionen. Dådet gör människorna i förorten Bagarmossen skräckslagna. Vem blir nästa offer?
När polisen Jack Karlberg söker upprättelse slits han mellan lojaliteter i en livsfarlig balansgång. Ska han göra upp med sitt förflutna, en gång för alla?

Samtidigt står 16-årige Eddie inför val som kan förändra hans liv. Med en bror i fängelse och en sjuk mamma tvingas han att strida mot allt han tror på.
Hur långt är en människa beredd att gå för att skydda sin familj?

Sprängdåd är den fjärde delen i serien Linje 17 där vi får följa poliserna Lina Kruses och Jack Karlbergs vardag i Stockholmsförorten Bagarmossen.Återigen får vi följa med till Bagarmossen i en gängrelaterad berättelse som är både brutal och rå. Den beskriver gängkriminalitet på ett mycket trovärdigt och realistiskt sätt med ett extremt högt tempo och driv. Den är galet spännande rakt igenom. Språket känns träffsäkert och helt rätt för de miljöer som den här boken utspelar sig i.

Det som är riktigt läskigt, är att det som beskrivs i den här boken, skulle kunna vara en nyhet på första sidan i kvällstidningarna idag. Den är verkligen här och nu!
Karaktärerna följer vi från de tidigare böckerna, så det är bra att läsa dem först, för bästa behållning. 
Missa inte den här serien.

Titel: Okänd avsändare
Författare:  Lisa Bjerre & Susan Casserfelt
Utgiven av: Piratförlaget
Ljudbok: Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar