fredag 8 mars 2024

Kartografen - Anette Hemming


Den nyskilda tvåbarnsmamman Lisbet bor i ett välbärgat grannskap i Bærum i Norge. Hon är precis påväg att duka fram frukost efter en orolig natt när hon upptäcker en handritad lapp, fäst på köksfönstret. Det är en planritning över rummet hon befinner sig i, med en markering i form av ett rött kryss, och på baksidan finns spår av torkat blod. Dagen därpå hittas Lisbet mördad i sitt eget kök.
Kriminalkommissarie John Persvik får fallet på sitt bord, men har svårt att identifiera ett motiv och en möjlig gärningsman. Men mordet på Lisbet visar sig bara vara början: snart dyker liknande mystiska ritningar upp hos Lisbets exman och flera andra i hennes bekantskapskrets. Och sonen Mikkels telefon fylls av textmeddelanden - med hans döda mor som avsändare...


Den här berättelsen är en spänningsroman som får mig att känna att det nästintill blir lite väl obehagligt och jag funderar flera gånger på om jag inte ska läsa klart. Men då får jag ju inte veta hur det går, alltså fortsätter jag att läsa. 
Du får en suggestiv och spännande berättelse som håller hela vägen, där hela tiden inträffar oförklarliga händelser som dessutom eskalerar. 
LÄS, om du gillar böcker som kryper in under skinnet och stannar där.

Titel: Kartografen 
Författare: Anette Hemming
Ljudbok: Ludvig Josephson
Förlag: Modernista

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar