lördag 16 mars 2024

Flickor som du - Karin Wik

Ett nedlagt barnhem. Två förödande bränder. Ditt förflutna kommer alltid tillbaka.

Journalisten Ida Rossi vaknar av ljuset från lågorna när huset på andra sidan vägen brinner ner till grunden. Den gamla kvinnan som bor där lyckas klättra ut genom ett fönster, och berättar för Ida att hon tyckt sig se okända människor smyga utanför om nätterna.

Snart dör ett äldre par när ytterligare ett hus brinner ner. Båda bränderna är anlagda och de verkar ha koppling till något som hände i slutet av sjuttiotalet på Björkåsens barnhem för flickor. Samtidigt som Ida kämpar för att lägga sin egen historia bakom sig gräver hon i andra människors mörka förflutna. Där finns en sanning som sakta stiger till ytan, även om mäktiga krafter gör allt för att den aldrig ska komma fram.

Det är alltid lika tråkigt att inte läsa klart en bok, men så blev det i det här fallet. Jag hade svårt att komma in iden och berättelsen fångade mig inte alls. Jag gillade förra boken av författaren väldigt mycket och kanske var mina förväntningar för högt ställda. Jag hittade inget flyt i läsningen trots ett bra språk och fin gestaltning. För mig saknades den där känslan av berättelsen griper tag, men som vanligt är det min åsikt och jag tycker absolut att du ska bilda dig en egen uppfattning om boken. Men för mig blev det årets första DNF. Titel: Flickor som du
Författare: Karin Wik 
Ljudbok: Charlotta Åkerblom
Förlag: LB förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar