fredag 8 mars 2024

Botanikern - M.W Craven


Washington Poes vänner är inte fler än att han kan räkna dem på ena handens fingrar, och en av dem är Estelle Doyle. Men läget ser illa ut för den självsäkra patologen efter att hennes far blivit mördad med två skott i huvudet. Estelle påträffas med spår av krutrester på händerna och hennes fotavtryck är de enda spår som leder fram till huset, som är inbäddat i nysnö.
Samtidigt har en känd giftmördare som pressen kallar Botanikern skickat dikter och torkade blommor till högprofilerade kändisar. Mördaren verkar ha förmågan att krypa genom nyckelhål, för trots de säkerhetsåtgärder polisen vidtagit efter att mordoffren fått Botanikerns varning, lyckas han komma undan varje gång.
När det framkommer att de enda ord Estelle yttrat sedan gripandet är »Ring Washington Poe« får Poe mycket att hantera. För en man som dessutom avskyr låsta rummet-mysterier riskerar mordutredningen han står inför att bli Poes svåraste någonsin...

För mig är Craven alltid ett säkert kort! Jag försöker spara på varje ny bok så länge som möjligt, så jag har något riktigt bra att ta fram när jag är less på allt annat i bokväg.
Jag älskar hur författaren beskriver Washington Poe och Tilly, allt från deras samarbete till deras diskussioner och deras dräpande kommentarer samt humor.

Intrigen är alltid rätt rå och brutal, men ändå kan jag inte låta bli att läsa. som vanligt är boken välskriven och tempot och drivet är helt klart godkänt. Författaren är mycket skicklig i gestaltandet och lyckas alltid att knyta ihop spännande historier.

Det här är femte boken i serien om Washington Poe och jag rekommenderar dig som gilla spänning att läsa serien. Börja med del ett, Brännaren, för bästa behållning.

Titel: Regissören (Washington Poe, del5)
Författare: M W Craven
Ljudbok: Niklas Engdahl 

Förlag:  Modernista

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar