tisdag 22 mars 2022

När vardagen knackar på - Anna Alemo


"Och så levde de lyckliga i alla sina dagar." Frida kan bara sucka. För så blev det ju inte. Visst älskar hon Mårten, men den gråa vardagen tynger henne. Istället för rosaskimrande kärleksmöten är det renovering på agendan. Mårten jobbar mer än någonsin och han ska samtidigt gå en kurs - i Stockholm.

Frida lämnas ensam att hantera sluskiga hantverkare, Pokémon-jagande föräldrar och en otrevlig professor, samtidigt som hon försöker vara ett stöd för sin väninna och sin syster, båda med kärleksbekymmer. Allt medan Mårten umgås alldeles för mycket med en kvinna med så långa ben att hälften hade varit nog. Frida kämpar för att tackla problemen men misstänksamheten mot Mårten gör det svårt. Kan hon lita på honom? Ska hon än en gång bli sviken i kärlek?

När vardagen knackar på är den andra delen i trilogin om Frida och Mårten. Det är en berättelse fylld med humor, romantik och förvecklingar. 
För mig blev inte den här boken en wow upplevelse. Jag saknade lite djup och kan tycka att den är ganska platt och tramsig. Men för den skull absolut inte dålig. Den har härliga karaktärer och en hel del roliga förvecklingar och rappa repliker. Jag rekommenderar dig att läsa del 1 först för att lära känna personerna som man fortsätter att följa i den här.

Mina tankar om När livet har andra planer 


Författare: Anna Alemo
Titel: När lvardagen knackar på
Utgiven av: Historiska media

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar