lördag 19 mars 2022

Fjället tiger still - Victoria Björn BlomqvistMalin Hagelins liv är en röra. Hon inser att hon behöver göra upp med det förflutna för att kunna komma vidare. Så hon återvänder till sin barndoms Sälen och tryggheten hos mormor Dagmar.

Samtidigt sker ett fynd på fjället: i ett stenröse där en ny anläggning ska byggas återfinns en kropp. Är det mannen som försvann en vinterkväll för femton år sedan? Vad hände egentligen den kvällen på högfjällshotellet?

Nu återser Malin människorna som en gång betydde allt för henne. Helt ovetande om vilka hemligheter de bär på idag och vad hennes återkomst kommer att riva upp.
Ingen av dem ser stormen komma. Kommer de val de en gång gjorde att förgöra dem?


Victoria Björn Blomqvists debutroman Fjället tiger still är en spänningsroman om hemligheter som kommer ikapp en och om starka relationer, allt i hisnande vacker fjällmiljö. 
Det här är en bra debut och det är en helt ok spänningsroman med väldigt härliga och målande miljöbeskrivningar. Boken är lättläst med korta kapitel som gör att man tänker ett kapitel. Sedan blir det ytterligare ett och snart är boken utläst.
En mycket lovande debut men ändå inget wow för mig. En spänningsroman med mycket likheter från andra i samma genre. Jag hoppas att Viktoria vågar ta ut svängarna lite mer i nästa bok för jag gillar hennes sätt att skriva och hennes sätt att använda språket på.
Tack för recensionsex

Titel: Fjället tiger still
Författare: Victoria Björn Blomqvist 
Ljudbok: Emelie Strandberg
Omdöme: 📘📘📘


2 kommentarer:

  1. Grymt bra bok, slutet var riktigt bra.
    Ser ut som att hon stavar Victoria med C och inte K.

    SvaraRadera
  2. Tack för uppmärksamhet och för att du läser min blogg. Nu har jag ändrat. / Elisabeth

    SvaraRadera