torsdag 31 mars 2022

Röda siffror - Davin Armini

Leif Ström driver en omåttligt framgångsrik fond. Genom fyra personer i hans närhet får vi följa hur dåliga beslut, kortsynthet och egoism driver livet mot kollaps. Inga-Lill är gift med Leif och kämpar för att skapa mening i ett liv som definieras av maken. Puddy föddes med pengar men är bara bra på att spendera dem - nu försöker han få ihop medel att investera i Leifs fond för att rädda familjeföretaget han kört i botten. För Amanda och Eric, Puddys respektive Inga-Lills och Leifs barn, handlar livet om att förhålla sig till föräldragenerationens fixering vid pengar.

I Hovås, söder om Göteborg, lever personer med för mycket pengar, men som aldrig får tillräckligt. Pengar är religion, och allt offras för rikedom. Denna omättliga hunger driver människor till att försaka allt annat, i synnerhet de närmaste relationerna.
För vem väljer bort pengarna?
Jag hade lite svårt att komma in i berättelsen men sedan tack så tog min läsning fart. Jag gillar korta kapitel och när det är ett bra driv, och det får man i den här boken. Röda siffror är spännande samtidigt men den har en hel del humor som jag uppskattar. Boken väcker många tankar på vad som är viktigt i livet. Vad händer när pengarna är viktigare än familjen?

Tack Davin för recex.

Titel: Röda siffror Författare: David Armini Förlag: Ekström&Garay Ljudbok: Dan Bratt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar