tisdag 15 mars 2022

Faller jag faller du - Krillan Alsén

Under den trasiga rutan låg en sten lika stor som en knytnäve invirad i ett papper. Jag vecklade ut det. I tjock svart tusch, med omsorgsfullt textade versaler, stod det: STOCKHOLMSJÄVEL FÖRSVINN HÄRIFRÅN!

Stenen som kastas in genom fönstret i huset som journalisten Iris Lund just ärvt är bara första tecknet på att hon inte är välkommen i byn på Österlen.

Med en deprimerad tonårsdotter och en dement mamma kvar i Stockholm kämpar Iris för att rusta upp huset. Men livet i Karlavik blir inte som hon tänkt sig. På vinden hittar Iris gömda målningar, väldigt olika den konst som hennes pappa var känd för. Hon hittar också ett mystiskt foto som föreställer pappan med en liten flicka. Fram växer en annan bild av den far hon trodde att hon kände.

Och hur mycket kan hon egentligen lita på sina nya bekantskaper i byn? Fler skrämmande händelser inträffar och Iris börjar bli orolig på riktigt. Vem kan hata henne så mycket när hon inte ens vet vad det är hon har gjort?


Faller jag, faller du är en psykologisk spänningsroman där du som läsare kastas rakt in i den spännande handlingen för att sedan stanna där under hela boken. Den handlar om att våga släppa kontrollen och att ta för sig och leva för sin egen skull.

En bok som kryper in under skinnet och som mer än än gång tar oväntade vändningar och tvister finns det gott om. En alldeles lagom blodig spänningsroman som passar mig utmärkt.

 
Författare: Krillan Alsén 
Titel: Faller jag faller du 
Ljudbok - Katarina Ewerlöf
FörlagBokfabriken
Omdöme: 4 👍👍👍👍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar