lördag 19 mars 2022

Stranden - Anna Breitholtz Monsén

Det är 1988.

Sextonåringarna Erik och Peter har sommarlov och fördriver de långa dagarna vid havet med freestyle­lurarna i öronen. En dag försvinner Peter spårlöst. Det enda han lämnar efter sig är några blodiga kläder på stranden.

Drygt trettio år senare kommer den före detta polisen och livvakten Lina Lantz till Sandinge i Skåne. Hon har ärvt ett gammalt hus efter en vän till familjen och leker med tanken på att börja ett nytt liv i den lilla kuststaden tillsammans med sina katter. När en ung man hittas mördad på stranden dras Lina motvilligt in i en utredning som leder henne tillbaka till händelserna den där sommaren för länge sedan.

Stranden, en deckare med både värme och mörka undertoner, är första delen i debutanten Anna Breitholtz Monséns serie om Lina Lantz och hennes egensinniga morfar i skånska Sandinge.


En stark debut. En lite annorlunda spänningsroman där såväl humor, spänning och katter får ta plats. Dessutom en rätt härlig morfar som skapar en fin atmosfär. Härliga miljöer och hyfsat trovärdiga karaktärer för berättelsen framåt på ett bra sätt. 
Jag ser fram emot att läsa del två och hoppas att Lina, Madde och morfar fortsätter att lösa gamla kalla brott. Ett extra plus är all härlig 80-tals nostalgi. Där känner jag mig verkligen hemma.

Titel: Stranden 
Författare: Anna Breitholtz Monsén
Förlag: Bokfabriken
Omdöme: 💙💙💙Inga kommentarer:

Skicka en kommentar