fredag 21 augusti 2020

Söker du här , Roman om en kvinnas jakt på kärlek - Stina Sundling


En bok jag sett fram emot att läsa men frågan är om jag hade för stora förväntningar eftersom jag själv träffat min man på nätet.
Men tyvärr, jag gillade inte alls den här berättelsen. För mig blir det bara en ända transportsträcka av olika dejter. Den blir spretig och 
patetisk och den gav inte mig något. Jag tyckte inte ens den var rolig. Jag tog mig igenom med ren viljestyrka. 

Men som vanligt är ju smaken delad och det jag inte gillar kanske du tokgillar, thats life!Handling
Stilla har inte dejtat sedan sent 1980-tal. Nyskild och över 50 år känner hon att lusten börjar vakna till liv igen. Men oron kommer snart krypande. Hur gör man nu för tiden, och minns hon ens hur det är att vara med en ny man för första gången? Hon har ju inte heller direkt en tjugoårings kropp längre. Ändå beslutar hon sig för att våga ta steget, hon laddar hem alla dejtingappar hon kan hitta och börjar sitt sökande.
Besvikelserna hopar sig snart. Männen som dyker upp på skärmen lever inte upp till förväntningarna, vare sig på det emotionella eller sexuella planet. Dejtingvärlden visar sig vara hårdare än hon räknat med. Den är full av egocentriska män som inte visar henne någon respekt och kränker henne när de får chansen. Dessutom måste hon tampas med både sina egna och andras fördomar och normer kring hur en kvinna i hennes ålder förväntas bete sig. Det är inget fel på Stillas självförtroende, men i sin längtan efter kärlek hamnar hon i situationer där det allt oftare sätts på prov. Formar de erfarenheter hon får hur hon själv behandlar de män hon möter? Det här med att träffa den rätta lite senare i livet visar sig vara betydligt svårare än hon väntat sig. Med en dåres envishet kämpar hon på med ständigt nyväckta förhoppningar - saker skiter sig, hon slickar sina sår och så är hon snabbt på banan igen.

Söker du här? skildrar med både humor och allvar en samtida dejtingvärld och en mogen kvinnas jakt på kärlek.


Tack för recex.

Titel: Söker du här , Roman om en kvinnas jakt på kärlek
Författare: Stina Sundling
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 2 🌟🌟
AdlibrisBokus & Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel:  Camilla Falk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar