måndag 31 augusti 2020

Den lilla vingården vid bergets fot - Marie Sammeli


Marie har gjort det igen och uppföljaren är minst lika bra som hennes första Det lilla galleriet i solen . (Tidigare blogginlägg)

Jag hade förmånen att få förhandsläsa den här pärlan innan den gick till tryck och nu har jag äntligen fått hålla den i min hand och läsa den på "riktigt". 
Jag tror jag älskar den ännu mer nu än första gången jag läste den. Och kanske ännu mer än den första boken.

Vill du läsa en feelgood som som håller samma höga klass som Emma Hambergs böcker om Rosengädda och Marianne Cedervalls böcker om Majvor och Hervor.
Eller varför inte till Lucy Dillons underbara böcker. 

Du får en välskriven mysig, härlig och väldigt charmig bok som har allt!
Kärlek, problem, mysiga miljöer och en hel del med förvecklingar. 
Ett språk som gör boken mycket lättläst och där beskrivningar av både personer och miljöer görs på ett mycket skickligt sätt.

Tänd ljusen kryp upp i soffan ta ett glas bubbel och NJUT!

Stort tack till Marie, Annika och Jenny S för att jag fick läsa och kul med blurparna 😀

Om boken
Har man bytt Stockholm mot Kapstaden och skapat sig en ny tillvaro i solen, ja, då man kan nog säga att man har gått från trygghetstörstande till äventyrare, konstaterar Julia nöjt.

Men när oväntade händelser ställer allt på ända och bankkontot gapar tomt är Julia inte alls övertygad om att livet som modig är så härligt .

Men det är bara att kavla upp ärmarna och anta utmaningarna, resonerar Julia och tackar ja till ett jobb på en mysig vingård. Vet man skillnaden mellan vitt och rött och handlar vin efter den snyggaste etiketten måste det vara det perfekta jobbet, tänker hon.

Tur att hon har en underbar man och en kärleksfull son vid sin sida. Men när svärmor flyttar in och före detta mannen presenterar sin nya kärlek, en ung yogadrottning som enligt sonen är den perfekta bonusmamman, ja, då skingras plötsligt de rosa molnen.

Att få ihop tillvaron på andra sidan jorden med nya och gamla relationer, en vingård med möjligheter och en hund med nervproblem, visar sig bjuda på fler komplikationer än Julia kunnat drömma om.

Författare: Marie Sammeli
Titlel: 
Den lilla vingården vid bergets fot
Utgiven av: Bladhbybladh
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Storytel:  Gunilla Leining
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar