lördag 29 augusti 2020

Drutten och Plutten firar påsk - Anna Hansson, Jennie ElverstigDet är så himla mysigt när storebror 2 1/2 år förklarar för lilla syster 16 månader. De verkligen älskade den här boken, illustrationerna är helt ljuvliga och det går att prata om varje bild hur länge som helst.
  
   


Drutten tittar i sin kalender, och ser att det snart är nåt som händer...En bok som jag tror vi kommer att läsa ofta och under en lång period. Nu är den perfekt att prata med barnbarnen om bilderna och göra lite korta rim. Men då de blir lite äldre kommer de att älska såväl bilder som rimmen.

En av de trevligare barnböcker jag läst på länge! Och jag kan inte annat än hålla med denna recenstion från BTJ,

" Hela idén att klä på just hästar är ju smått galen med tanke på hur deras fysik ser ut i verkligheten men det fungerar utmärkt och gör det hela charmigt och komiskt. Drutten och Plutten firar påsk passar barn i åldrarna 3-6 år, men kan säkert även locka lite äldre barn som vill läsa på egenhand."

Publiceras i BTJ-häftet nr 10, 2020.
Lektör Madeleine Jehpsson


Om boken


När det är påsk klär Drutten och Plutten självklart ut sig till påskkärringar. Men får de något påskgodis, eller blir de utan?
Drutten och Plutten firar påsk är den åttonde boken om de populära hästarna. Denna gång har det blivit dags för påskfirande. Hästarna klär ut sig och går och påskar för sina grannar.

En härligt färgglad bilderbok på rim som barnen lätt kan känna igen sig i. Gillar att boken är skriven på rim så att de små läsarna lättare kan gissa sig till vilket ord som kommer härnäst.
- Anna Lärk Ståhlberg, chefredaktör på Kikkuli Förlag

Författare: Anna Hansson
Illustratör: Maria Keusseyan Andersson
Titlel: Drutten och Plutten firar påsk 
Utgiven av: Kikkuli Förlag
Betyg: 5🌟🌟🌟
🌟🌟
Ålder: 3 - 6 år 
Finns hos
Bokus & adlibris  
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar