tisdag 11 augusti 2020

Tidssvävaren - Anette Juni HolmströmTidssvävarna är en spännande berättelse som har många härliga karaktärer. Berättelsen har ett bra driv och såväl läskig som rolig och erbjuder mystik, glädje och lite sorg.
Jag tycker om bokens tempo och den blir aldrig tråkig. De korta kapitlen tycker jag är bra för då blir det en lättläst bok. Mycket bra miljö- och personbeskrivningar och karaktärerna är intressanta.
Bokens handling är inte förutsägbar vilket gör att man hela tiden vill veta mer och det manar till att läsa vidare.

En riktigt bladvändare och jag rekommenderar den till dig som är 12 -15 år och gillar äventyrsböcker.

Handling

Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt?
Det tänker de försöka ta reda på med hjälp av tidsmaskinen. Men funkar den verkligen?
När det sedan visar sig att Pål ska på tältsemester med sin pappa till samma plats som tonårsgänget försvann på skruvas spänningen bland vännerna upp.
Men vad är det för konstigheter som Pål råkar ut för hela tiden? Varför är det fotspår i askan? Och varför känner han sig iakttagen?

Tidssvävarna är en ungdomsroman om vänskap, mod och rädsla blandat med övernaturliga inslag där alla kompisar har en önskan om att kunna resa tillbaka i tiden och ställa saker och ting som har blivit fel till rätta.

Tidssvävarna är den första fristående delen i bokserien om kompiskvintetten.

Författare: Anette Juni Holmström
Titlel: Tidssvävaren 
Utgiven avVisto förlag 
Betyg:4 🌟🌟🌟🌟
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar