söndag 23 augusti 2020

I hemlighet begravd - Viveka Sten


Den här serien om Nora har jag älskat och jag har läst alla böckerna.
Tyvärr blev jag inte alls imponerad den här gången.Jag tycker att storyn var tunn och drivet som brukar vara kanon hade stagnerat. 

Jag funderar på om känslan kan komma sig av att den här delen bygger väldigt mycket på föregående bok i serien, I fel sällskap. Den relaterar ofta till saker som hände i den boken när det kommer till Nora och hennes tankar och vad hon gör. Jag tycker inte att man ska hänga upp en bok så mycket på en tidigare bok då jag har svårt att komma ihåg alla detaljer och då tappar jag fokuset på den här nya storyn.

Nora är gnällig och det kretsar för mycket kring henne  och hennes alkoholintag. För mig blir det bara till irritation.
Trots det är boken okej och givetvis vill jag ju såklart veta vad som pågår ute i Sandhamn. 
Som vanligt är miljöbeskrivningarna härliga och jag tycker att Viveka Sten är proffsig på att skildra nutid och dåtid. Hon är även mycket bra på att beskriva relationer och i den här boken beskriver hon hur Noras och Thomas vänskap sätts på prov.


Handling
Tionde delen i succén Morden i Sandhamn! Skelettdelar hittas på Telegrafholmen mittemot Sandhamn och Thomas Andreasson kallas dit i sensommarvärmen. Spåren pekar mot två kvinnor som försvann tio år tidigare. Men vem har egentligen begravts på ön? Nora Linde är sjukskriven efter ett tragiskt brottmål. Hon plågas av mardrömmar och kan inte sluta älta sitt misslyckande. När hon hör om fynden på Telegrafholmen försöker hon desperat ställa saker och ting till rätta. Mot allt förnuft inleder hon en riskabel utredning vid sidan av polisens. Vänskapen mellan Thomas och Nora utsätts för svåra prövningar när gömda hemligheter och såriga familjerelationer kommer i dagen. Någon på ön vet sanningen. Måste ytterligare liv offras innan den avslöjas.

Författare: Viveka Sten
Titlel: I hemlighet begravd
Betyg: 🌟🌟🌟
Förlag: Esterbonnier Forum
Storytel: Katarina EwerlöfInga kommentarer:

Skicka en kommentar