onsdag 4 mars 2020

Skrivboken - Kristina Ohlsson


Det har varit väldigt inspirerande, fascinerande och väldigt roligt att ta del av Kristinas författarliv. Hon är generös med tips, idéer och peppar mig oerhört.
Jag som själv precis har slutfört mitt råmanus får många bra aha upplevelser när jag läser den och nu när jag gått in i min första redigeringsrunda har jag kunnat applicera många saker och idéer på min egna text. Jag har fått många konkreta och handfasta tips, tex. vikten av att ha cliffhangers, bra och genomtänkta karaktärer och en fungerande dramaturgi.
Kristina Ohlssons inställning till skrivandet är helt underbart, hon menar helt enkelt att man måste tycka det är kul, och det är viktigt att det blir en lustfylld tid när man skriver sina texter.
Jag gillar Kristinas sätt hur hon helt struntar i synopsis och hur hon beskriver att det är faktiskt är helt Ok att inte ha det. Helt enkelt ska man göra det som känns rätt för just mig och att det inte finns något rätt och eller fel, det är trots allt individuellt hur man når sitt resultat.


”Varför i hela fridens namn skulle jag skaffa mig en hobby som är så tråkig att den i stora delar bygger på disciplin för att gå att genomföra?"
Bokens innehåll

Jag har älskat att läsa och skriva sedan jag var sju. Hösten 2009 debuterade jag med kriminalromanen Askungar. Sedan dess har jag skrivit ytterligare tjugo böcker och är numer författare på heltid. Det finns inte bara ett sätt att bli och vara författare på, det måste man hålla i minnet. Men det enda sättet jag känner till och kan redogöra för är mitt eget, och det är jag som har skrivit den här boken.

Vad har jag egentligen lärt mig om skrivandets konst under åren som gått?
Hur har vägen från debutant till heltidsförfattare sett ut?
Och vilka är mina konkreta råd till den som också vill bli författare?
Om detta vill jag berätta i min skrivbok. (Piratförlaget)

Tack för recex =)
Författare: Kristina Ohlsson
Titlel: Skrivboken
Utgiven av: Piratforlaget
ISBN: 9789164206497
Betyg: 5 🌟 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel E- bok
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar