lördag 28 mars 2020

Geiger - Gustaf Skördeman

En riktigt spännande debut av författaren Gustaf Skördeman. Utan att säga för mycket så känner jag vissa vibbar till Netflix och serien The Americans. Det här en historia som handlar om spioneri och mycket i storyn kan man härröra till det kalla kriget mellan DDR och Sovjet. Förutom spioneri bjuds det på familjehemligheter och intriger som går långt över det normala, allt i i en härlig blandning.
Och du, boken tog en oväntad vändning och var inte på något sätt förutsägbar.
En oerhört spännande intrig med ett driv utan dess like.

Rekommenderas varmt , och du ha gott om tid på dig. Du kommer att sträckläsa den.


Handling
När hon vinkar av barnbarnen ringer den fasta telefonen. Ur luren kommer ett ord, Geiger. I decennier har hon vetat att detta skulle kunna ske och allting gungar till. Hon vet vad det innebär, letar fram vapnet, skruvar på ljuddämparen och smyger fram bakom sin man och sätter mynningen vid hans tinning. Sedan trycker hon av.

Mordet i Bromma är inte ett fall för Sara Nowak. Men hennes poliskollega vet att Sara känner de drabbade, de tillhör hennes uppväxt, och därför behövs hon. Sara trotsar reglementet och kliver in i utredningen, ett förmörkande förflutet intar henne och kastar in henne i en förödande plan som väntat i en evighet på att få iscensättas.


Författare: Gustaf Skördeman
Titlel: Geiger
Utgiven av: Bokförlaget polaris
ISBN: 
9789177952749
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟


Finns hos: Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Jonas Malmsjö

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar