fredag 13 mars 2020

Hemligheten - Hotet mot Midgård - C.Larsson Kostenius, C.Siekas Kostenius, S.Rudebjer
Hemligheten är en mycket fin bok som berättar saker som hände under vikingatiden i Sverige.
Den beskriver hur det kunde vara att leva i en liten by när man var barn på den tiden. Boken tar oss med i barnens vardagsliv på ett lättläst och pedagogiskt sätt, de historiska fakta bitarna om de seder som fanns i Sverige under vikingatiden är förklarade på ett lätt och trevligt sätt.

Illustrationerna är många och svartvita och väldigt detaljrika.
Något jag fastnade för var runskriften. Jag kan tänka mig att barnen älskar dem och då hela alfabetet finns med kan de använda det som ett hemligt språk att skriva på.


Om jag vore lärare i mellanstadiet skulle det här vara en bok som jag skulle anamma i min undervisning, både i historiskt perspektiv och som högläsningsbok. I slutet av boken finns även en ren faktadel som eleverna kan använda när de ska forska om vikingatiden samt många bra på arbetsmoment man som lärare kan lägga in i undervisningen.

Handling
Gudinnor och gudar. Faror hotar. Trollen lurar bakom husknuten och onda makter skrämmer. Tvillingarna Siri och Alve lever på vikingatiden i Svea rike.
Men hela deras värld hotas av förändringar. De får lära sig hemligheten om de magiska tecken som kanske kan rädda dem.
För länge, länge sedan var det vikingatid i Sverige. På 1100-talet kallades vårt land Svea rike. Där bodde inte bara människor och djur, utan även andra varelser såsom troll och vättar. Långt upp i den norra delen av landet låg Säfasteby. Där fanns Valners-gården som bestod av fyra timrade hus.
Tvillingarna Siri och Alve bodde i Norra huset med mamma Hildrun, pappa Gymer och fem syskon."Hemligheten" är första delen i bokserien "Siri och Alve – Hotet mot Midgård" som skildrar den största omvandlingen i vår tids historia för de nordsvenska bönderna. Under 1100-talet förändras världen när deras livsåskådning skiftar och vikingatidens tro, seder och bruk trängs undan.


Författare: C.Larsson Kostenius, C.Siekas Kostenius
Illustratör: S.Rudebjer 
Titlel: Hemligheten - Hotet mot Midgård
ISBN: 9789198406504
Utgiven avYmperia 
Betyg: 4 🌟🌟🌟
🌟

Finns hos

Bokus  Adlibris & 
Ymperia 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar