torsdag 12 mars 2020

Paris Kärlek Ost - Victoria Brownlee

En härlig feelgoodbok där det genomgående temat är ost och Paris. Veronica beskriver dessa ostars smak, lukt och utseende vilket gör att jag nästan kan uppleva det huvudpersonen Ella upplever, en smakorgie.
En berättelse som har rappa, skojiga och underfundiga inslag, men även massor
av romantik, ångest och en del sorg. Helt enkelt en mysig debutroman som jag rekommenderar dig att mysa med i ditt soffhörn med en god kopp av något varmt och gott.

Jag har både läst och lyssnat på den här boken och jag tycker att EvaMaria Oria läser mycket bra.

Handling
Ella är fylld av förväntan inför kvällen. Hennes pojkvän sedan åtta år tillbaka ska bjuda henne på middag, och hon anar att det här är kvällen då han äntligen kommer att ställa den stora frågan. Men middagen leder istället till ett fruktansvärt uppbrott. Med ett brustet hjärta och en 30-årsdag som närmar sig i all hast bestämmer sig Ella för att lämna Melbourne och flytta till Paris, staden som hon tillbringat en del tid. En tid då hon var en annorlunda och mer äventyrlig person. I Paris får hon jobb som diskare på ett café. 
Ostälskare som hon är besöker hon ofta kvarterets ostbutik. Butikens ägare Serge bistår gärna med råd angående vilka ostar som kan tänkas falla henne i smaken. Det är tydligt att han har ett gott öga till henne, men han är inte riktigt hennes typ. Under ett av deras kvicka meningsutbyten antar Ella ett oväntat vad – hon måste äta en ny sorts ost varje dag. Ella möter även den attraktiva fransmannen Gaston som försörjer sig som matkritiker. Han är alla kvinnors franska dröm, han bjuder henne på fina middagar och utsökt vin. När årstiderna skiftar inser Ella att det inte räcker att frossa i episka mängder med ost för att vara en sann parisiennare – hon måste även lära sig att föra sig, äta och älska som en sådan om hon verkligen vill smälta in. Och hon måste välja mellan Serge och Gaston. Vem av dem får bli en del av hennes äventyr i Paris?

Paris. Kärlek. Ost. är en charmig feelgood som tar med läsaren till Paris idylliska smågator. Det är den australiska författaren Victoria Brownlees debutroman. Den blev hyllad av kritikerna och har översatts till flera språk, bland annat tyska och italienska och nu kommer den alltså på svenska på Hoi Förlag.

Australiska Victoria Brownlee är matskribent och redaktör. Hon har en Master of Arts vid University of Melbourne. Det senaste årtiondet har hon ätit sig jorden runt, och bland annat varit matredaktör i tidningen Time out Shanghai. Under 2016 bytte hon dumplings mot ost och flyttade till Frankrike där hon nu bor med sin make och dotter.

Tack Hoi förlag för att jag fick läsa och recensera. 

Författare: Victoria Brownlee
Titlel: Paris Kärlek Ost
Utgiven av: Hoiförlag 
ISBN9789176972090
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟

Finns hos

Bokus  Adlibris Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar