måndag 6 maj 2019

Sense – gå ner i vikt med sunt förnuft - Suzy WengelNu är det slut med att räkna kalorier. Slut med att väga maten. Slut med att avstå från fett och tvingas äta trista rätter. Nu blir det inga fler bantningskurer som ändå inte leder till en varaktig viktminskning. (Suzy Wengel)

En av det hetaste dieterna just nu går ut på att använda händerna som vågskålar. Metoden heter Sense och kvinnan bakom konceptet, Suzy Wengel, har gått ner 40 kilo.


Vad är Sense-dieten?

Äntligen en diet där du inte behöver eller ska hålla dig borta från vissa matvaror och det bästa av allt är att det inte är förbjudet att äta pasta och bröd.

Suzy bestämde sig för försöka med en egen idé hon kallar den för Sense, eftersom metoden går ut på att använda sunt förnuft. Med Sense-metoden har hon nu gått ner 40 kilo och dessutom lyckats hålla vikten.

Hur gör du då för att komma igång Sense-dieten?
Det enda du behöver är dina händer för att du ska äta rätt mängd mat och för att just du ska få i dig lagom mycket protein, kolhydrater och fett. Du blir lagom mätt och förbränningen startar.
Enligt Sense-principerna ska du äta 3 huvudmåltider, varje måltid ska innehålla 3–4 nävar mat och 3 msk fett. 

Utöver dessa mål kan du även äta två små mellan mål, ett mellanmål tex. kan bestå av 10–15 mandlar, ett hårdkokt ägg, en skiva tunt knäckebröd med mager keso och en skiva tunn kassler, en halv avocado. 

En av de supergoda rätterna från boken, Lax med kall citronsås

I samband med måltiderna kan du om du vill äta eller dricka 3 dl magra mjölkprodukter. Tex. mjölk i kaffet eller äta en yoghurtdressing på salladen. 

Drick vatten, mineralvatten eller lightsaft/-läsk. Men det är också tillåtet att njuta av 1–2 glas vin per vecka.
I boken finns mängder av förslag på vad du kan äta i de olika nävarna och dessutom många läckra recept.
Exempel på hur en måltid kan se ut:

· 1–2 nävar grönsaker (t ex 150 g broccoli och en näve sallad)
· 1 näve protein (t ex lax eller 2-3 skivor skinka)
· 1 näve kolhydrater eller frukt (t ex 2 skivor knäckebröd, 1 dl müsli eller 1 msk pasta)
· 3 msk fett (t ex 1 msk olja till stekning, 1 msk avokado och 1 msk nötter)

Mina tankar om boken:

Tack till bokförlaget Polaris att jag fick möjligheten att läsa den här härliga boken. Jag gillar den mycket, den är skriven på ett enkelt och trevligt sätt. Den inspirerar till att tänka om och även om jag inte är i akut behov av att gå ner i vikt så ger det mig en bättre förståelse för att äta bättre balanserade måltider.

Boken har fina bilder många recept och bra listor som talar om vilka livsmedel jag kan äta och hur mycket jag kan äta av varje sort.

Det enda som jag inte riktigt gillar är att man avsätter en stor del av boken och beskriver varje recept två gånger. Första delen är recept för kvinnor sedan kommer nästa del där samma recept beskrivs exakt på samma sätt. Enda skillnaden är på anvisningarna är mängden råvaror.

Jag tycker man kan ha ett och samma recept, bara att skriva mängden råvaror kvinna / man.
Då skulle jag kunnat få dubbelt så många förslag på recept istället.

Författare: Suzy Wengel
Titlel: Sense – gå ner i vikt med sunt förnuft
Utgiven av: Polaris
ISBN: 9789177950257
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Alla bilder är hämtade ur boken Sense - gå ner i vikt med sunt förnuft.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar