onsdag 8 maj 2019

Den engelska flickan - Katherine Webb

Tack Historiska media för att jag fick läsa.
Jag har aldrig läst något utav Katherine Webb. Jag tyckte mycket om själva historien och jag gillar språket, ett vackert, målande och nyanserat språk som gör det möjligt att se bilder från äventyret.

Dock tycker jag att tempot är i långsammaste laget och ett tag, i mitten någonstans, tappade jag lite av lusten att fortsätta. Men jag tog tag i boken igen och ångra mig inte för när slutet kom, kom även flera avslöjanden som jag inte såg komma.

När du läser den här boken se till att du har tid för det här är ingen snabbläst bok, varje mening och sida har så mycket information. Jag menar att det krävs tid till reflektion och eftertanke.


Handling
Den nyblivna arkeologen Joan Seabrook har äntligen fått sin barndomsdröm uppfylld. Tillsammans med sin fästman beger hon sig från England till den antika staden Muskat i Oman. Hon söker sig till fortet i Jabrin med tanken att finna skatterna som sägs dölja sig där.
Men i Oman står tiden stilla, landet är hänsynslöst och på randen till våldsamma revolutioner, och att få tillstånd att utforska Jabrin visar sig vara nära nog omöjligt. Besvikelsen hotar att ta överhanden men då Joan träffar den banbrytande upptäcktsresanden Maude Vickery glömmer hon bort motgången. Det var berättelserna om Maude som höll Joan vaken om nätterna i barndomshemmet och det var de som gav näring åt ambitionerna och framtidsdrömmarna.
Mötet mellan de båda kvinnorna förändrar allt. De två kvinnorna har båda något de söker efter och har hemligheter som måste bevaras. När en vänskap börjar ta form blir Joan förförd av den äldre kvinnans berättelser och äventyr. Allt för sent börjar Joan ifrågasätta sina handlingar – handlingar som sätter igång en katastrof som inte kan stoppas. Kommer flickan som lämnade England för det här vackra men farliga landet någonsin finna sin väg tillbaka?

Författare: Katherine Webb
Titlel: Den engelska flickan
Utgiven av: Historiska media
ISBN: 9789175455006
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

E- bok Storytel 

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar