torsdag 23 maj 2019

Manhattan transfer - Katja Hvenmark - Nilsson

Tack Katja för att jag fick läsa din bok


En riktigt bra debut av Katja Hvenmark - Nilsson, man kan riktigt känna hur mycket hon gillar Manhattan och hon förmedlar det på ett föredömligt sätt. En handling som hela tiden drivs framåt och gör att läsningen flyter på. 

Både beskrivningarna av personer och miljöer är klockrena och jag kan med lätthet se allt framför mig. Språket är bra och vardagligt precis som det ska vara i den här genren och jag hinner både skratta och få ångest under de 282 sidorna jag snabbt plöjer igenom. 

På baksidan av boken kan jag läsa att Manhattan Transfer är en feelgoodbok, om frigörelse och självständighet, om att finna sig själv. och ja, det finns feelgood inslag men även en hel del intriger och sorgliga inslag. Historien har en huvudkaraktär och väldigt många bikaraktärer som jag försöker hålla reda på och då tempot är högt i boken så kan jag ibland uppleva att det blir lite väl rörigt. Det känns som om författaren vill proppa in så mycket information och händelser som möjligt. kanske hade boken vunnit på om vissa delar togs bort.

Något som jag tycker är ett minus i den här boken är de konstiga kapitlen med tidsangivelserna som jag inte tycker tillför något.

Sammanfattning: En fartfull berättelse som är charmig men som även har sina mörka sidor. Lättläst bladvändare som passar ypperligt i en skön solstol med en god kopp kaffe.

popandsoda.com

Handling
Manhattan Transfer är en rapp feelgood om Vienna Anderzén från Linköping som efter en traumatisk separation reser ensam till New York. Hon flyttar in i ett kollektiv i Brooklyn och upptäcker plötsligt nya sidor av sig själv i sällskap med den sargade levnadskonstnären Courtney Wilson och hunden Play.
Vistelsen i New York blir en omtumlande inre och yttre resa, och hon inser hur mycket en människa kan förändras av en ny geografisk och social kontext. När Vienna slutar vara turist och kastas rätt in i stadens hårda livsvillkor inser hon vidden av sin kapacitet. För att överleva och vinna i betongdjungeln måste hon slänga präktigheten och kontrollbehovet åt sidan och bli streetsmart.
Manhattan Transfer är en roman om frigörelse och självständighet, om att finna sig själv.

Författare: Katja Hvenmark - Nilsson
Titlel: Manhattan transfer
Utgiven avHoiförlag 
ISBN9789188447340
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Provläs lite ur boken
Lyssna 
Storytel: Uppläsare - Jenny Lindberg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar