måndag 20 maj 2019

Spel - Anna Roos


Spel är en annorlunda thriller, det är en vanlig tjej som är huvudperson. Sol som hon heter, har bestämt sig för att ta reda på vad som som hänt hennes bror, och hon sköter utredningsarbetet på egen hand. Vilket inte alltid är så smart.

Det är en intensiv, rapp och bra ihop hållen historia och ena stunden tror jag mig ha full koll vad som gäller för att i nästa omvärdera mina funderingar och mina misstankar tar en ny riktning. 
Författarens sätt att skildra klasskillnader på är enormt bra och mycket trovärdigt, det känns som hon gjort väldigt bra research, då både miljöerna i det övre socialskiktet såväl som i det lägre känns genuint äkta.

När boken närmar sig sitt slut och säcken knyts ihop är slutet lika både överraskande och självklart.

Det enda jag har som minus på boken, som också gör att betyget blir lägre är när historien kommer in på det titeln syftar på, spel. Jag förstår inte riktigt vad själva spelet går ut på. Känns inte helt trovärdigt för mig.
Sammanfattning: Tempofylld, spännande och psykologiskt obehaglig.


Handling
Sol lämnar Sverige och svär på att aldrig komma tillbaka. Men när hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas i Årstaviken och hans död avskrivs som självmord återvänder hon motvilligt. Med ett fingerat CV får hon anställning vid Handelshögskolans bibliotek. I korridoren träffar hon Erik, studenten som är lite bättre än alla andra och har en likadan tatuering som den hon sett på sin brors döda kropp.
Sol drog nitlotten redan vid födseln. Medan Gustav växte upp på gåslever i deras pappas nya hus på Lidingö blev hon kvar i förorten med sin mentalt instabila mamma. Och om hon har haft svårt att behålla sina jobb, har hennes bror i stället haft problem med vilket han ska välja efter sin examen från Handelshögskolan.
Vad var det egentligen som hände Gustav? Jakten på svar tar Sol djupare in i hans värld. Ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram, och Sol dras in i ett spel där bara slumpen avgör vem som är vinnare och vem som är förlorare.


Författare: Anna Roos
Titlel: Spel
Utgiven av:LBförlaget & Modernista
ISBN9789177016281
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar