lördag 4 maj 2019

Dammråttan - Mari NilsdotterDammråttan är en tragikomisk relationsroman om en man, Lalle, som befinner sig långt under toffeln. 
Lalle har fått nog av hela sin familj och bestämmer sig för att ta saken i egna händer och få till en förändring. Han vill inte ta mer skit från allt och alla, ja, inte utav Bonzo förstås
Vi får följa hans desperata kamp att försöka leva ett, enligt honom, vanligt Svensson liv, och naturligtvis går inget som han har tänkt sig. Ja, det blir till och med ur askan i elden för den stackars mannen.

Jag tycker Marie har lyckats oerhört bra med att skriva en bok ur ett perspektiv som jag inte är van att läsa, ett perspektiv där kvinnan i förhållandet beter sig som ett svin och med psykisk terror bryter ner sin man. 

Språket flyter på oerhört bra och de rappa korta kapitlen är så bra i den här historien. Tvisten i historien är intressant och man undrar i bland hur den stackars Lelle ska orka...Mari beskriver så väl de olika känslor och situationer som drabbar Lelle och jag känner verkligen sympati och empati för honom.

Jag kommer att bära med mig den här boken då jag verkligen tyckte om den, en vardagsnära historia som känns verklighetstrogen!
Jag säger bara vill du läsa en annorlunda bok som är svår att lägga i från sig så LÄS Dammråttan.Författare: Marie Nilsdotter
Titlel: Damråttan
Utgiven av: Typ and tell
ISBN: 9789176835326
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
AdlibrisInga kommentarer:

Skicka en kommentar