fredag 24 maj 2019

Blott en begravning - Ewa Klingberg


Tack till Ewa och Historiskamedia för att jag får läsa
Del 2 i serien om Sandra och begravningsbyrån Tranan och ja, den är precis lika bra som del 1 Där rosor aldrig dör (tidigare blogginlägg) Jag anser att du bör läsa del 1 först för att kunna följa dessa härliga människor du får möta i den här serien.

Handlingen drar igång direkt på första sidan och sedan släpper du inte boken förens du läst den sista . Det är en berättelse som har charm, värme och den är skriven med glimten i ögat. Kryp upp i soffan tänd ett ljus eller sätt dig i den skönaste solstolen du har och bara njut, ta gärna med en kopp kaffe och ett wienerbröd ;)

Precis som med del ett hittar jag inget annat negativt med boken än att jag den är alldeles för kort. Den tog slut för fort. Som tur är så kommer del 3 i serien snart, så det är bara att gilla läget och hålla ut.  

Sammanfattning: Feelgood när den är som bäst! Du skrattar, du förvånas och du MÅR BRA! 
 Där rosor aldrig dör 
Handling
Serien Begravningsbyrån Tranan är en varm och härlig serie om vardagen på en begravningsbyrå och livet i en svensk småstad. Blott en begravning är andra delen i serien.

När hösten infinner sig börjar Sandra så smått komma tillrätta med sitt nya liv i Tranås.Tranan får i uppdrag att sköta en stor begravning och Sandra känner att hon kan lägga de ekonomiska bekymren åt sidan och istället fokusera på försäljningen av byrån. Hon ser framför sig hur hon om kvällarna ska krypa upp i fåtöljen med en kopp te och en god bok medan höstvindarna viner utanför knuten.

Men när det visar sig att den avlidne är en välkänd toppolitiker och familjens överhuvud tvingas hon tänka om, särskilt nu när deras skicklige begravningsentreprenör, Christoffer, har lämnat byrån. Samtidigt blir konkurrensen från den nyöppnade begravningsbyrån allt tuffare och trots Tranans goda inkomster räcker pengarna inte till.

När Sandra begår ett misstag som är oförlåtligt i den här branschen ser det riktigt illa ut för byrån. Med all sin kraft måste hon försöka bygga upp företagets renommé på nytt och minimera felstegen i framtiden. (Historiska media)

Författare: Ewa Klingberg
Titlel: Blott en begravning
Utgiven avHistoriskamedia
ISBN978917545861
Betyg:4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel - uppläsare Rachel Molin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar