torsdag 8 december 2022

Ett bloss i Barcelona - Malin Letser


Om några timmar lyfter planet till Barcelona och Lydia kommer att sitta vid en fönsterplats, ensam med en stark Gin & Tonic i handen. Ett avskedsbrev väntar på hennes mans skrivbord och deras dotter är överlämnad till sin farmor. Från och med nu ska Lydia lägga noll procent energi på att vara till lags och hundra procent energi på att söka efter sin förlorade lust. Hon vet att det hon gör är oförlåtligt men alternativet vore ännu värre. Hon måste resa bort för att någonsin kunna hitta hem.

När Philip kommer hem till lägenheten i Vasastan och förstår att Lydia har stuckit vänds hans tillvaro upp och ner. Hur kan hans fru bara lämna honom utan förvarning? Men framför allt, hur kan en mamma lämna sin nyfödda dotter? Philip försöker förstå varför Lydia försvunnit och ser till sist ingen annan utväg än att följa i hennes fotspår.


Mina tankar 
Ett bloss i Barcelona är en roman om relationer, förväntningar och lust - och om att tappa bort sig totalt för att kunna hitta rätt.
Jag var lite skeptisk när jag såg titeln och hade inget direkt sug efter att läsa boken men när jag hade läst första kapitlet var jag fast. 
En ganska annorlunda berättelse som tar upp ett viktigt ämne om hur det kan kännas när man blivit mamma. Hur man kan drabbas av psykisk ohälsa, saker som kan kännas tungt och som kan vara svårt att prata om som dessutom många gånger känns tabubelagt. 
Att som Lydia våga stå upp för det hon måste göra oavsett konsekvenser är tufft och Malin beskriver det på ett fint sätt. 

En bok som verkligen manar till eftertanke och som man emellanåt blir upprörd över när man läser men när sista sidan är läst har jag ett leende på mina läppar. En bok som stannar kvar länge hos mig.

"En kärlekshistoria med en okonventionell upplösning och ett utgångsläge i det som är tabu." BTJ
Titel: Ett bloss i Barcelona
Författare: Malin Letser
Förlag:  LB 
Omdöme: 💜💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar