tisdag 13 december 2022

Silverviken - Jojo Moyes


Liza McCullen har aldrig kunnat fly sitt förflutna. Men som tur är älskar hon den lilla orten där hon bor, Silver Bay. En vacker kuststad i Australien där alla känner varandra och kvällarna kännetecknas av solnedgångar och ljudet av vågor. Här kan Liza garantera sin dotter Hannah en trygg uppväxt.

Men när engelsmannen Mike Dormer anländer till Silver Bay förändras allt. Tanken är att han snabbt ska bygga upp en hotellverksamhet och sedan dra vidare. Men inom kort lär han känna Liza McCullen och hennes dotter, och Lizas kärlek till sitt familjeföretag och buktens valar smittar av sig på Mike.

När hotellbygget påbörjas blir det uppenbart att djurlivet i vattnet utanför Silver Bay drabbas negativt. Och plötsligt måste Mike välja sida …


Silverviken är en av Jojo Moyes mest älskade klassiker. En varm historia om ett litet samhälle som slår tillbaka, och om valar och kärlek förstås. Den släpptes för första gången på svenska 2007, med titeln Silver Bay.

Mina tankar
Jag har lyssnat på boken och hade oerhört svårt att komma in i den men efter ett tag blev den så bra och jag är glad att jag ihärdigt fortsatte att lyssna.
En vacker och ganska lågmäld kärlekshistoria som växer efter hand och då inte bara på det mänskliga planet utan även kärleken till valar, miljön och det enkla livet.
Det finns djupare delar om hur miljöer ska värnas om men även om saknaden av ett barn och hur det kan påverka livet.
Det här är feelgood på hög nivå som även manar till eftertanke.
Jag älskar hur den här boken är skriven och på det varliga sätt som berättelsen förs framåt.
Rekommenderas varmt för en mysig lässtund.
Titel: Silverviken
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz 
Omdöme: 🐋🐋🐋🐋+
Ljudbok: Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar