måndag 5 december 2022

Skuggläge - Kristina Ohlsson

Efter ”Stormvakt” och ”Isbrytare” är Kristina Ohlsson tillbaka med den tredje boken i den älskade Strindbergserien. Sommaren står i blom, havet glittrar och August har dragit i gång en stor bakningstävling på Hovenäset. Men så rullar plötsligt dimman in, och samtidigt skakas idyllen av att en man hittas hängd i ett hopptorn vid badplatsen. Dödsfallet väcker snabbt misstankar hos kriminalinspektören Maria Martinsson och hennes kollegor inom polisen. Vem är mannen och vad har fört honom till Hovenäset?

Utredningen leder dem bakåt i tiden till den förfärliga sommaren 1989 då Lydia Broman hittades mördad och styckad i sitt hem på Hovenäset.

Dömdes verkligen rätt gärningsman den gången? Och hur långt är de som vill att det förflutnas hemligheter ska få vara i fred beredda att gå?

Mina tankar
Som jag längtat efter del tre i serien om August Strindberg. Jag var lite skrajsen att jag skulle bli besviken vilket är lätt när man läser serier. Man blir lite orolig att de inte ska nå upp till den förra osv...
Blev jag besviken? Absolut inte.
Kristina kan på ett magiskt sätt dra mig in i den värld hon skriver om ofta känns det som jag är med i boken och i karaktärernas liv. När författare skriver på det sättet då är det bra!  

Som alltid tycker jag att Kristinas miljöer är målande, språk flyter på och hennes alltid så genomtänkta intriger får mig att bara vilja ha mer. 
Det här är en härlig mix av spänning, relationer, familjehemligheter och humor. 
August Strindberg är en underbar karaktär.

Författare: Kristina Ohlsson
Titel: Skuggläge del 3
Betyg: 4 📘📘📘📘 +
Utgiven av: Bokförlaget Forum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar