torsdag 1 december 2022

Julakuten för ensamma hjärtan - Callum Bloodworth


Elsa och Sophia har fått den galna och härliga idén att skapa ett julfirande på hjul. Ett julfirande för alla som är ensamma eller ledsna. Men Sophia måste plötsligt åka och ta hand om sin mamma, och Elsa står ensam precis när projektet ska dra igång. Hon som inte riktigt känner sig som eldsjälen i detta. Kommer hennes besök att bli uppskattade eller kommer alla bara att tycka att hon är en galning med skåpbil som tränger sig på när de är som mest sårbara?

Som om inte det vore nog måste hon dessutom jonglera en surmulen tonåring, en översocial granndam och en misstänksam äldre herre som verkar arg på precis allt och alla. Och en tomte som skulle kunna ha dejtingpotential men som hon faktiskt inte vet hur han ser ut under masken.

Jag är alltid lite rädd för att läsa böcker som blivit tokhyllade överallt och så kände jag när jag tog fram Callums bok. Med risk att jag får många personer som undrar hur jag tänker på mig så måste jag säga att jag har verkligen försökt att tokgilla men jag når inte fram dit, tyvärr.
Visst är det en underbar bok som är både känslosam och rolig men jag upplever någon typ av stress emellanåt och att den är lite för speedad och det tilltalar inte mig. 

Titel: Julakuten för ensamma hjärtan
Författare: Callum Bloodworth
Ljudbok: Charlotta Jonsson
Förlag: Bazarförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar