torsdag 22 december 2022

Dödsdansen - Maria Grund


Det är sensommar på den ensliga ön utanför Sveriges ostkust när en ung man upptäcks irra omkring, naken och förvirrad, i en otillgänglig skog.
Sanna Berling kallas till platsen. Hon har precis återvänt till sitt arbete, nu som närpolis i en liten by, och vill aldrig mer arbeta med våldsbrott. Men när mannen visar sig vara svårt skadad och avlider på plats dras hon motvilligt in i ett nytt mordfall.
Utredningen hinner knappt börja innan nya mörka hemligheter stiger upp mot ytan. Bakom den lilla ortens fasad av lugn finns rädsla och misstro. Unga killar sparkar och slår varandra. Skogen är full av ögon och skuggor. Och ett gäng tonårsflickor tycks på ett märkligt sätt hålla den lilla byn i sitt grepp.
Sanna sveps in i mordutredningen tillsammans med sin kollega Eir Pedersen. Samtidigt hemsöks hon av dramatiska minnen från tre år tidigare, då en tonåring begick en serie våldsamma mord och sedan försvann spårlöst.

Marias första bok, Dödssynden [2020] vann Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa debut och nominerades till årets deckardebut på både Crimetime Awards och Storytel Awards.  Dödsdansen är den andra boken i serien om poliserna Sanna Berling och Eir Pedersen.

Jag hade lite svårt att komma in i den här boken men när jag väl gjort det levererade den på högsta nivå. Vilken härlig och stark intrig med tät stämning och ett flyt som heter duga. Lite udda karaktärer, trovärdiga och målande miljöer och ett bra språk gör det här till en fullträff. 
Läs för tusan, du får en bok som är extremt välskriven, väldigt oförutsägbar och som är spännande. Jag sträckläste den.

Titel: Dödssynden
Författare: Maria Grund 
Utgiven avModernista
Ljudbok: Gunilla Leining
Betyg: 4 
🌟🌟🌟🌟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar