torsdag 1 december 2022

När snön faller vit - Carin Hjulström

Julförberedelserna är i full gång på plantskolan Säbyholms gröna fingrar, som drivs av före detta Dramaten-skådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton, och butiken är fylld av julrosor, amaryllis och kransar. 

På ålderdomshemmet i närheten firas Lucia med sång från traktens förskola. Snart upptäcker man att ett dyrbart konstverk har försvunnit – och man kan konstatera att säkerheten kring verket varit i det närmaste obefintlig. När det kommer in fler anmälningar om konststölder inleder polisen Olle Magnusson en utredning och Siri och Anton dras som vanligt in i fallet. Samtidigt vill slottsfrun Viveca Lagercrantz planera för julen och i år vill hon fira en stor jul tillsammans med släkten – i vilken plötsligt även Siri och Anton ingår …


Jag har läst alla de tre tidigare i serien och tyckt mycket om dem men den här  tar aldrig fart. Visserligen snabbläst och småcharmig men ingen bok jag kommer att minnas. Den känns lite känns väldigt tunn i storyn och väldigt intetsägande. Hoppas på mer substans i nästa del.

Författare: Carin Hjulström
Titel: Ett lik för mycket
Ljud- & E-bok: Gunilla Nyroos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar