onsdag 26 maj 2021

När du läser detta - Giles Blunt

Mina tankar
Som vanligt är det här en bok som är lätt att komma in. Snabbt befinner du dig i handlingens centrum.
Du får ett  snabbt tempo och ett bra driv och spänningsfaktorn är på topp. Jag har alltid gillat Cardinal han är en mysig karaktär, han har humor och är kärleksfull och jag tycker att Giles har lyckats fånga hans karaktärsdrag på ett lysande sätt.
Jag har sett all avsnitt av Cardinal som finns som Tv serie och jag är ett stort fan av dem. 

Som vanligt har jag både lyssnat och läst den här delen i serien som är nummer 4 och jag gillar Henrik Norman som läser.
En spännande bladvändare som jag rekommenderar.

Tidigare tankar om del 2 och 3 En stilla storm, Identitet okänd - Giles Blunt

Boken
Något ofattbart har hänt. Kriminalinspektör John Cardinal hittar sin fru Catherine död på gatan efter att hon störtat från taket på ett nybyggt höghus i östra Algonquin Bay. Allt tyder på självmord. Catherines bipolära sjukdom och inte minst självmordsbrevet hon lämnar efter sig talar sitt tydliga språk. Men när John Cardinal börjar få hatfulla brev om Catherine och hennes död börjar han misstänka att det i själva verket handlar om ett mord. Samtidigt är hans partner Lise Delorme upptagen med den intensiva jakten på en pedofil som hela tiden gäckar polisen.

I ett mörkt psykologiskt drama tvingas John Cardinal att kämpa med både sin sorg och sitt förflutna. Frågan är vem man kan lita på och vad man gör när det yttersta sveket är ett faktum?

Kriminaldramat Cardinal som bygger på böckerna om polisen John Cardinal av Giles Blunt
gjorde succé på C More.


Titel: När du läser detta
Författare: Giles Blunt 
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 4 💥💥💥💥

Hoishop
Ljudbok: Henrik Norman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar