tisdag 25 maj 2021

Den ovillige mördaren - Set Mattsson

Mina tankar 
Jag måste säga att jag hade missat att detta är del 6 i en serie. Kanske jag hade uppskattat boken mer om jag läst serien från början.
Själva storyn och innehållet är riktigt bra men jag hade så svårt att komma in i den och tappade ofta tråden och får inget sammanhang.
Jag vet inte om det är för att jag både lyssnade på den och läste den som jag upplevde den seg eller hade svårt att hålla fokus.
Nu tycker jag hur som helst att du själv ska läsa den och bilda dig en uppfattning och kanske du som läst de innan får en helt annan upplevelse.
Jag läste till exempel en recension från en person som har haft en helt annan upplevelse än den jag hade.


»Ungernrevoltens dramatiska händelser skildras med en autenticitet som gör denna roman till något utöver det vanliga. Det är tydligt att författaren kan sitt ämne... ger en känsla av närvaro som är fullständigt unik. 5/5, Briljant.« Katrine Hamori, BTJ

Boken 
Hösten 1956 är ingenting som vanligt för Douglas Palm vid Malmöpolisen. Han är nybliven ungkarl och försöker råda bot på ensamheten genom att tillbringa allt mer tid på arbetet, samtidigt som han följer den oroliga utvecklingen i Europa.

I Budapest leder de växande protesterna mot den kommunistiska regimen till en blodig revolt. En av dem som deltar är den unge studenten Lajos Varga. Så småningom flyr Varga och hamnar i Malmö, där han stöter på en person som han misstänker var inblandad i bortförandet av hans barndomskamrat och stora kärlek, Rebeka. Varga bestämmer sig för att hämnas.

Författare: Set Mattsson
Titlel: Den ovillige mördaren
Utgiven av: Historiska media
Omdöme :3 💛💛💛

Ljudbok: Björn Wahlberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar