fredag 28 maj 2021

Mannen som försvann - Tony Fischer

Mina tankar 
Jag säger bara Tony Fischer! Lägg det namnet på minnet om du gillar spänning, psykologisk thriller och sträckläsning.
Det här är en ny stjärna i den här genren. 

Snabbt tempo och ett driv utan dess like. Jag blir nästan själv andfådd när jag läser den och sidorna bara svischar fram. Vaddå sova? Vaddå vara social på kvällen med mannen? Nej här är det Ragnvik och c:o som får hela min uppmärksamhet. 

Du får en bok som är skrämmande, otäck och ibland på gränsen till lite väl rå, ja kanske i det brutalaste slaget, men jag älskar den. 
Spännande bok med många härliga tvister och vändningar och man hålls verkligen på halster ända in i kaklet.

När jag inte hade möjlighet att läsa så växlade jag snabbt över till ljudboken och där är det den eminenta Jonas Malmsjö som läser med bravur.

Boken

Kvinnan var kanske i tjugofemårsåldern. Hon hade mörkt och vågigt, axellångt hår. Hennes ögon var öppna och uttorkade och hade en grå hinna. Över kvinnans bröstkorg hade någon i ohyggliga, blodiga bokstäver skurit in: KILROY WAS HERE


Bokhandelsbiträdet Hans Arnesson räddar en fyraårig flicka från att drunkna i Hamnkanalen. Kort därpå hittas han knivhuggen till döds i sitt eget hem. Kriminalkommissarie Niklas Ragnvik och hans kollegor vid Göteborgspolisen utreder fallet som visar sig vara fullt av frågetecken. Vem var egentligen Hans Arnesson?

Finns det en koppling till "Kilroy" - den skugglike seriemördare som tidigare härjade i trakten och tömde sina offer på blod?
Och vad har hänt med Ragnviks syster Viveca? Hon är spårlöst försvunnen sedan arton år, men plötsligt hittar Ragnvik tecken på internet som tyder på att hon fortfarande kan vara vid liv.

Mannen som försvann är en rapp kriminalroman i Sjöwall-Wahlöös och Ed McBains anda.Författare: Tony Fischer 
Titlel: Mannen som försvann 
Utgiven av: Lind & Co
Omdöme: ✨✨✨
Ljudbok: Jonas Malmsjö

3 kommentarer:

 1. Galet spännande och då läser jag många olika deckarförfattare

  SvaraRadera
 2. När kommer nästa!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.adlibris.com/se/bok/i-mastarnas-skugga-9789180182676 finns nu :)

   Radera