söndag 23 maj 2021

Eldsystrar, Luftburen och Jordanden -Susanne Boll

Mina tankar
Vill du läsa en serie med spänning och med relationsdrama. Då ska du läsa de här böckerna om Vera. De är välskrivna med bra flyt och ett snabbt tempo, riktiga bladvändare.

Susanne ger oss trovärdiga karaktärer med höga personligheter och ett stort fokus hamnar hos Vera och hennes vardag ett liv med terapisessioner och olika relationer.
Alla tre böckerna bjuder på  överraskningar, spänning och twister och bli inte förvånad om de inte slutar som du tror. Jag hoppas Susanne fortsätter att skriva om Vera med flera. 
Böcker fångade mig direkt. Psykologiska thrillers som kryper in under skinnet.
Kan varmt rekommendera dem.

Böckerna 
Eldsystrar del 1 
En vass, psykologisk thriller där en tät intrig kombineras med både mörker och oväntade vändningar. Susanne Boll är utbildad psykolog vilket avspeglas i de trovärdiga personskildringarna. Vera Liljas favoritklient Ayana kommer inte till den avtalade terapitiden och hennes frånvaro oroar Vera. Det visar sig vara en berättigad oro.

Vera Lilja är en erfaren och omtalad psykolog med mottagningvid Odenplan i Stockholm. Hon är en skicklig psykolog,men har under en tid mottagit anonyma hot som blivit alltmerpåträngande. Någon som är våldsam, kränkt och driven av ett glödande hat riktar allt fokus mot Vera Lilja. I Veras ungdom förlorade hon båda sina föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda, där även hennes syster blev svårt skadad. Vera har i hela sitt liv känt en enorm skuld och försöker sona den genom att hjälpa andra.

När det visar sig att Ayana är kidnappad gör sig det förflutna påmint. Det som Vera i ett helt liv försökt att glömma. Veras psykologiska kunskaper sätts på spel - det handlar om liv eller död.

Luftburen del 2
Vårstockholm är stekande hett, men idyllen skakas av en serie bestialiska mord. Den erfarna och ibland okonventionella psykologen Vera Lilja hjälper sin gode vän vid polisen, Kenneth Karlsson, att ringa in mördaren i hopp om att förekomma nästa attack.

Samtidigt brottas Vera med att reparera sin och kärleken Alexios relation, och försöker dessutom återknyta kontakten med sin vuxna son Patrik som hon övergav när han endast var några månader gammal.
Medan Veras eget liv vänds upp och ner i den bedövande hettan står utredningen och stampar, och de mörka molnen vid horisonten ger inget hopp om ett förlösande regn.

Jordanden del 3

En man hittas ihjälfrusen och våldtagen i Judarskogen och Veras vän, polisen Kenneth Karlsson, får fallet på sitt bord.
Vera drabbas av symptom på posttraumatisk stress och hennes nya kärlek, den före detta fotbollsspelaren Nico Larsson, rids av självtvivel i sin nya karriär som musiker och söker stöd hos en shaman. Vera har sett hur den typen av alternativ läkekonst kan stjälpa snarare än hjälpa människor, och fallet hon och Kenneth arbetar med gör inget för att skingra hennes oro.
Ytterligare en man hittas brutalt våldtagen och ondskan kommer oroväckande nära medan kylan äter upp dem inifrån, denna iskalla Stockholmsvinter.

Författare: Susanne Boll 
Titlar: Eldsystrar, Luftburen och Jordanden
Förlag: Hoiförlag och Bokfabriken
Omdöme: 4 😎😎😎😎
Ljudbok:  Maria Lyckow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar