tisdag 19 december 2023

Agnes, Louis, Paris - Johanna Ranes


Ortopeden Agnes är skicklig på att gipsa brutna ben och sy ihop andra människors sår, men hennes egna sorger är inte lika väl omhändertagna. Redan vid första mötet lyckas hon förolämpa den nyinflyttade läkaren Louis som börjat arbeta på Söderberga lasarett. Som tur är har Louis bestämt sig för att inte låta motgångar avskräcka honom - tvärtom - och Agnes felsteg leder därför till en träff där hon visar honom runt i staden.
De inser snart att de inte bara delar en kärlek till körsbärsglass utan också till Paris, staden i deras minnen och drömmar. Agnes faller för den livsbejakande, impulsiva Louis. Men Louis har inte berättat allt om vad som ligger bakom hans drastiska livsfilosofi, utan visar sig bära på en hemlighet som kommer att förändra deras liv.

Agnes, Louis, Paris är en gripande och hoppfull roman om livsdrömmar och om den avgörande roll vi människor har i varandras öden. Gripande roman om kärlek, resedrömmar & en hemlighet som förändrar allt.

En bok som berörde mig oerhört mycket. Den är vackert skriven med ett djup som ibland nästan blir för mycket för mig och tårarna rinner okontrollerat.
Jag gillar de fina dialogerna mellan karaktärerna och att det trots djupet finns härliga toner av humor. 
Den här boken skulle bli en kanon film att krypa upp i soffan med en hel rulle hushållspapper. 
Ett vackert bok omslag och ett innehåll som får mig att känna Jojo Moyes vibbar.

LÄS DEN!


Titel: Agnes, Louis, Paris
Författare: Johanna Ranes
Ljudbok: Callin Öhrvall Delmar
Förlag: Modernista

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar