måndag 4 december 2023

Den italienska flickan - Lucinda Riley


Den italienska flickan är en dramatisk och gripande kärleksroman om Rosanna Menicis resa från Neapels bakgator till världens största operascener.

Rosanna Menici växer upp i Neapel, som dotter till fattiga, stränga och hårt arbetande föräldrar. Vid elva års ålder möter hon för första gången den begåvade operasångaren Roberto Rossini, mannen som kommer att förändra hennes liv. Under åren som följer flätas deras öden samman av den passion de känner för sången och av den allt uppslukande kärlek som uppstår mellan dem. En kärlek som kommer att få följder för alla som de älskar.

Med det sköna Italien som fond utspelar sig en oförglömlig kärlekshistoria om besatthet och svek, och den svåra utmaningen att finna sig själv och sin egen lycka.

Lucinda Rileys böcker gör mig aldrig besviken. 
Jag är fascinerade över hur författaren lyckas med att hålla mitt intresse uppe och hur hon på ett lockande och magiskt sätt beskriver olika människors livsöden. 
Landskap- och övriga miljöbeskrivningar är så målande att man verkligen kan se scenerna fladdra förbi framför sina ögon.

Den här fantastiska boken drar dig in i handlingen direkt för att inte släppa greppet om dig förrän sista meningen. Du får spänning, romantik, dramatik i en salig mix och det med ett driv och tempo som engagerar och trollbinder dig. En av de bättre böckerna av författaren enligt mig, så missa inte den.

Titel: Den Italienska flickan
Författare: Lucinda Riley
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Bazarförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar