måndag 18 december 2023

En snöängel till jul - Sara Molin, Birgitta Gunnarsson, Johanna Johansson

Vad är en god människa?

Aida ser sig åtminstone inte som en. Idén om att ordna en julfest för ensamma var ju bara ett sätt att slippa ta jobbjouren över jul. Nu finner hon sig i ett virrvarr av planering, med döttrarna som enda vapendragare. När hennes exman på nytt dyker upp i hennes liv börjar hela projektet alltmer likna en fars.

Margit tycker att hon vid sjuttioåtta års ålder har rätt god självkännedom. Ändå överraskar hon sig själv med att besvara en okänd människas nödanrop på Facebook. Men vad gör man inte, när åldern får släkt och bekanta att börja räkna bort en?

Milo är ingen att räkna med. Det har han fått bevisat för sig gång efter annan. Lika bra det, om det hjälper honom att undgå föräldrarnas bråk och skolans krav. Men när han blir skickad hem till en okänd tant för att sätta upp en julgardin, tar hans liv en helt ny riktning.

Julen närmar sig och alla tre är snart involverade i festplanerna. Men när motgångarna staplas på varandra börjar de fundera på om det ändå inte är de själva som behöver julfesten mest?


Det här är en julroman som landar fint hos mig. Jag älskar att följa Aida, Milo och Margit och deras underbara idé med julfesten för ensamma. Så härligt att se hr de planerar och strukturerar och tar hand om varandra under hela resan fram till jul.
En såväl tankeväckande och hjärtevärmande julbok med omtanke, vänskap och hopp över generationer och samhällsklasser. 
En bok som berör, gör mig glad och ger värme och hopp.

Titel: En snöängel till jul 
Författare:  Sara Molin, Birgitta Gunnarsson, Johanna Johansson
Ljudbok: Sofia Berntson
Förlag: Norstedts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar