måndag 4 december 2023

Nytt liv i Applemore House - Rachel Lucas


NÄR RILLA CLARKS pappa dör åker hon till byn Applemore i skotska högländerna, för att städa ur hans stuga. Applemore bär på många minnen för Rilla - som liten brukade hon och systern tillbringa somrarna här och leka med grannbarnen från slottet Applemore House, ända tills en olycka satte stopp för samvaron. Nu ska Rilla stanna över vintern, innan det är dags att bege sig till Paris för att börja på ett nytt jobb. Lachlan Fraser är inte glad över sitt arv. Nu när hans far dött är han plötsligt Laird av Applemore, måste ta över ansvaret för det förfallna Applemore House och därmed lämna sitt nystartade mikrobryggeri i Edinburgh. På något sätt måste han få sina tre systrar att förstå att de inte har råd att ha slottet kvar - det måste säljas. Beth, Polly och Charlotte har dock helt andra planer.

Mitt i denna viljornas kamp kommer Rilla in i deras liv igen, Rilla som de inte träffat på över femton år. Och det kanske visar sig att hon är precis den ingrediens som saknas.

Nytt liv i Applemore House är en klassisk brittisk feelgood, full av värme och romantik - den perfekta mysiga verklighetsflykten att krypa upp i soffan med, för alla som älskar Jenny Colgans och Lucy Dillons böcker.

Vill du läsa en bok som gör dig glad och varm inombords, för i så fall är det här den du ska satsa på. En klassisk feelgoodroman, som har allt det där som ska finnas med. Förvecklingar som leder till missförstånd. Lite romans och kärlek och personer som beslutar sig att återvända till sina gamla rötter.
Mysiga miljöer och härliga karaktärer gör boken till en härlig bladvändare.
Dessutom bjuder författaren på lite hundar, vilket tilltalar mig. En perfekt så här innan jul.

Titel: Nytt liv i Applemore House 
Författare: Rachel Lucas
Förlag: Pia & Co
Ljudbok: Callin Öhrvall Delmar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar