fredag 8 december 2023

Dancing Quinn - Denise Rudberg

I Denise Rudbergs polisroman Dancing Queen synas ett land som ännu inte förlorat sin oskuld, där kvinnor ska veta sin plats och där maktapparaten håller borta oliktänkande och störande element. Det är en tid då man tittar på MASH på kvällarna och dansar disco på helgerna – men där bordellhärvan, IB-affären och andra skuggverksamheter effektivt sopas under mattan.
Två kvinnliga poliser – Karin ”Kaiser” Johansson och Agneta Thorén – kliver oberoende av varandra in i ett getingbo av lögner, brott och konspirationer på högsta ort. Karin arbetar på våldsroteln och närmar sig en chefsposition efter en lång karriär inom kåren. Agneta har efter en hörselskada i samband med gisslandramat vid västtyska ambassaden tvingats till skrivbordstjänstgöring.
Året är 1976. Stockholm rustar för sommarens kungabröllop, brudparet ska dansa till Dancing Queen – men samtidigt fortsätter personer nära maktens centrum att med våld skydda sina dolda verksamheter. Ju närmare sanningen du kommer, desto fler fiender får du…


En ny serie av en av mina favoritförfattare har just släppts och som jag tror kan bli riktigt bra. Två kvinnliga huvudkaraktärer som Denise gestaltar på ett intressant sätt.
Boken har både driv, mysighet, hemligheter och spänning i en salig blandning.
Igenkänningen är hög, jag var 15 år när boken utspelas och vem har inte ringt i en telefonkiosk...
Vänta med spänning på nästa del

Titel: Dancing Quinn
Författare:  Denise Rudberg 
Ljudbok: Marie Richardsson
Förlag: Norstedtsförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar