fredag 8 december 2023

Plågoanden - Sofia Rustan

Det är midsommarfirande på festplatsen i Juniskär och kriminalinspektör Amanda Junisson dukar upp picknicken i väntan på att hennes sambo Patrik ska dyka upp. När dimman sveper in från havet och täcker den västernorrländska kusten går feststämningen över i något annat. Det täta diset når även kyrkoruinen i Njurundabommen inte långt därifrån, och döljer det grymma drama som pågår. Dagen efter påträffas en ung man död i ruinen, liggandes intill en nygrävd grav. Amanda och kollegorna påbörjar utredningsarbetet och får veta av kyrkvaktmästaren att det finns ett gammalt talesätt i Njurunda, Tre döda i byn . Om en person dör följer snart två efter.

Det makabra talesättet gör sig påmint när en ung kvinna hittas skjuten i ryggen på en strand i semesteridyllen Junibosand. Är det samma gärningsperson? 


Detaljer i den växande mordutredningen väcker minnen från Amandas barndom samtidigt som hon kämpar med sitt eget kärleksliv och drömmarna om en familj.Utan Amandas vetskap beslutar sig en ung flicka för att ta sitt liv. Kommer hon att bli den tredje?


En spännande historia som innehåller allt från mord, relationer och dramatik. Den har alla ingredienserna som en deckare ska ha.
Du får en tät och ruskig bok med ett bra driv och hög träffsäkerhet och den är inte alls förutsägbar. Spänning ända in i kaklet.
En spänningsroman som griper tag och stannar, en bladvändare.

Titel: Plågoanden (del 2)
Författare: Sofia Rustan
Ljudbok: Angela Kovacs
Förlag: Bokförlaget Polaris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar