måndag 17 juli 2023

Nuckorna på hörnet - Karin Brunk Holmberg
Nuckorna på hörnet är i folkmun namnet på den gamla lärarinnebostaden i Löderup på Österlen. Där bor Elsa med hunden Bjäfseman och väninnan Inga-Märta som granne.

Elsa trivs med sitt stilla pensionärsliv. Det enda som får hennes hjärta att banka lite hårdare är när hon kvällstid läser dikter av den välkände poeten Fritz - en sann gentleman och en känslig själ - till skillnad från Elsas tidigare kärlek Gösta. Hans intressen låg mer åt traktorer och den skånska myllan. Fast trots att Elsa befarade att Gösta skulle använda ordet betäcka när passionen slog till rodnar hon fortfarande när hon minns hans stora, varma händer.

Lugnet i Löderup störs när en ny granne flyttar in. Han har knappt anlänt innan det för första gången på ett sekel blir inbrott i byn. Det måste vara något skumt med mannen och Elsa tänker klura ut vad det är. När hon börjar spionera upptäcker hon att han gömmer en skattkarta i källaren och äger en pistol. Hon ska avslöja honom - om det så är det sista hon gör.


"Ett författarskap som genomsyras av humor, värme och medmänsklighet" - Piratenpriset


Är du som jag, en älskare av humoristiska feelgood romaner av gammaldags buskiskaraktär. Du vet, den lättsamma med underhållning för stunden, ja då är nog den här boken helt rätt för dig.

Som jag älskar alla Karins böcker och den här är givetvis inget undantag. Med sina härliga karaktärer som hon gestaltar fenomenalt och med sina rappa repliker är hon en av de bästa i sin genre. Boken är lättläst och bjuder på en hel del eskapader och tokigheter.
När man väljer en roman som Karin skrivit så får man det man förväntar sig. En charmig berättelse om trevliga karaktärer i mysiga miljöer.

Författare: Karin Brunk Holmkvist
Titel: Nuckorna på hörnet
Ljudbok:  Anton Körberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar